FAQ


Foto PMU Wenkbrauwen

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Over het algemeen blijft permanent make-up ca. 1 tot 1,5 jaar goed zichtbaar. De intensiteit vervaagt na verloop van tijd. Dit heeft te maken met de natuurlijke celvernieuwing, invloed van UV-licht, jouw levenspatroon en afweersysteem. Om een mooi resultaat te behouden adviseren we elk jaar terug te komen voor een touch up behandeling.

Is de behandeling pijnlijk?

Door het werken met de nieuwste technieken en het gebruik van ultra dunne naaldjes wordt de behandeling over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Echter, iedereen heeft natuurlijk zijn eigen pijngrens. Mocht u verdoving willen gebruiken dan kunt u dit bij uw huisarts opvragen en meenemen wanneer u voor de behandeling komt (zgn Emla creme)

Hoe lang duurt een behandeling?

Afhankelijk van het te behandelen gebied duurt de behandeling (incl. kosteloze intake, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en nazorg) maximaal 3 uur.

Is het eindresultaat direct zichtbaar?

Nee, de eerste week zal de pigmentatie aanzienlijk donkerder zijn dan het eindresultaat. De uiteindelijk kleur zal 40 à 50% lichter worden. Wanneer de korstjes loslaten van de huid lijkt het alsof er weinig aan kleur over is gebleven, dit is normaal. Nadat de huid de tijd heeft gehad om het pigment opnieuw op te bouwen is het eindresultaat pas goed zichtbaar. Dit is na 4 à 5 weken. De (kosteloze) nabehandeling is minimaal 6 weken en maximaal 10 weken na het plaatsen van de eerste pigmentatie. Bij deze behandeling werken we de permanente make-up daar waar nodig bij en zetten we de puntjes op de i.

Is permanente make up veilig?

Ja. Er wordt uitsluitend gewerkt volgens zeer strenge hygiëne codes en voor elke klant wordt bij elke behandeling een nieuwe steriele naald gebruikt die na de behandeling vernietigd wordt. De pigmenten waarmee wordt gewerkt zijn goedgekeurde, veilige pigmenten welke vrij zijn van ijzeroxiden en zware metalen. De pigmenten zullen hierdoor na verloop van tijd vervagen maar niet groen of rood verkleuren!

Waar moet ik rekening mee houden voor en na de behandeling?

- Om tot het gewenste eindresultaat te komen wordt de kleur aanzienlijk donkerder ingezet. Dit geld voornamelijk voor de lippen en de wenkbrauwen. De eerste 5 à 6 dagen zullen de lippen en de wenkbrauwen donkerder en dus meer aanwezig zijn. Houd hier rekening mee vlak voor een feestje of een belangrijke gebeurtenis.
- Gedurende 4 weken na de behandeling wordt het zwembad, de sauna en de zee afgeraden. Houd hier rekening mee.
- Tijdens de behandeling kan er een lichte zwelling ontstaan. Dit is van tijdelijke aard en zal na een aantal uren, maximaal 1 dag weg zijn. Het gebruik van make-up wordt afgeraden zo lang de korstjes nog aanwezig zijn.
- Bij het zetten van een eyeliner gelieve geen contact lenzen te dragen.
- De dag voor en de dag van de behandeling zelf geen alcohol nuttigen en aspirine slikken; dit verdund het bloed waardoor de huid sneller kan gaan bloeden wat de opname van pigment lastiger maakt.

Wat zijn de contra-indicaties?

In een aantal situaties wordt permanente make up afgeraden:
- Wanneer je eczeem hebt in het behandelgebied;
- Wanneer je Hart- en vaatafwijkingen hebt en bloedverdunners gebruikt;
- Wanneer je diabetes type 1 hebt;
- Wanneer je actieve Herpes Zoster hebt;
- Wanneer je actieve Herpes Simplex hebt;
- Wanneer je Ichtyose hebt;
- Wanneer je Keloid hebt;
- Wanneer je Melanomen hebt en hiervoor in het behandelproces bent;
- Wanneer je Roacutane gebruikt tegen acne;
- Wanneer je zwanger bent of hormoonbehandelingen ondergaat;
- Wanneer je een wimpergroeiserum gebruikt (eyeliner);
- Wanneer je Glaucoom hebt (eyeliner);
- Wanneer je ontstekingsremmers gebruikt.